Butterick 5457

Firar fredagen med ny klänning och tyvärr massor av plugg, men fokus på lkänningen. Detta är Butterick 5457 ett typiskt prom dress mönster med veckad överdel. Jag bytte ut kjolen till en helklockad och den sitter perfekt utan minsta ändring. Tyger är ett tilda tyg från Panduro, egentligen inte helt opimalt för klänningsömnad men mjukt och skönt. 
Den passar perfekt ihop med min nya kofta som mamma stickat mig.
 
Ha en trevlig helg!

Långhelg = Klänningshelg

Jag har haft en härligt lång helg med besök av en av mina bästa vänner från Stockholm. Solen har skinit, symaskinerna surrat och de har babblats massor!

Jag har sytt två klänningar under helgen, här är nummer ett:

Den är baserad på vogue 8184 livet är ändrat i ringningen, jag har sytt fast ett band mellan två av de främre delarna och kjolen är min vanliga helklockade.

Underkjol! 

Nästa klänning är simplicity 1803. Mitt ända ord om det är STORT jag har tagit in den 7 cm i midjan och 5 över bysten. Jag sydde för en gångs skull en muslin och är väldigt glad för det eftersom de gjorde att livet tillslut passade perfekt. Jag undrar hur simplicity tänkt när de lagt till så mycket rörelsevidd i mönstret. Jaja här är klänningen:

 
Ha en trevlig vecka!

 

Årets första geting och två äntligen klara klänningar

Hej!

Fick precis besök av årets första geting inne vid datorn, riktigt stor var den också. Men över till det viktiga!

Mina två klänningar är tillslut färdiga efter att ha hängt utan dragkedjor i en vecka, först ut är den gröna!

 

 

Mönstret är New Look 6699, ett bra mönster med många variationer. Dock insåg jag för sent att jag hade behövt korta av axelbanden ca 2 cm på varje sida. Men de skulle kräva att jag tog bort dragkedjan och sprättade ett antal sömmar till så den får vara lite stor. Annars gillar jag passformen på mönstret och har redan en plan för nästa modell.

Den andra klänningen är en typisk vardagsklänning. Svårt och vit rutigt tyg som är väldigt skönt att ha på sig.

Mönstret är Simplicity 2588 och den passade perfekt inte än enda ändring är gjord, de är inte ofta det händer. Den glipar lite i ryggen när man rör sig eftersom den ska sitta så långt ut på axlarna. Funderar på om jag ska sy två små veck baktill eller inte.