25 november 2013 - kappan

 Butterick 5824, patterns by gertie.
 
Den är färdig! Och jag är så nöjd och stolt både för att jag gav mig på projektet men även för att den faktiskt är klar tillslut!

Jag föll för kapp mönstret så fort jag såg det och dessutom vill jag ha en riktig utmaning. Jag har letat efter en bra kappa att ha till mina klänningar i flera år, sedan jag slutade med jeans och snöade in mig på 50-talets siluett. Men jag har aldrig hittat något som ser ut som jag vill, är praktiskt och bekväm. Visst finns det där ute men inte riktigt i min prisgrupp. Men nu behöver jag aldrig mer köpa en kappa! Jag trodde detta projekt skulle vara så stort och svårt framförallt men de har gått enkelt och smidigt. En stor anledning till det tror jag är att kappan har kimonoärmar istället för isättsärmar. Allt arbete med att forma en ärmkulle försvann och kimonoärmen ger bra med rörelsevidd.

 

Kappan är sydd i kappull från stoff och stil och fodrad med satinfoder. Jag valde att korta av kappan något så den faller precis ovan knät, det kändes mer praktiskt och dessutom behövde mindre tyg. Jag fick ut min kappa på 3,5 m istället för de 4,70 m som står på mönstret.

 

 
 
 
 
 
Nu ska jag ta och sy några vanliga Brittaklänningar innan jag ger mig på nästa stora projekt. 
Ha en toppen vecka!

24 november 2013Min kappa blev klar igår! Här är en liten tjuvkik, jag är så nöjd. Den är snygg och bekväm! Helfigurs bilder kommer tillsammans med tankar om processen ikväll eller imorn. Nu är det dags för några timmar simning. Ha en härlig söndag!

10 november 2013

De är tur att de finns handarbete man kan göra samtidigt som man pluggar! Annars har jag fått frispel under veckans tenta plugg. Tror symaskinen fått sammanlagt en timmes användning den senaste veckorna. Men sticka går utmärkt att göra samtidigt! Idag har jag påbörjat min nya koftas första arm. 

Kappan går sakta men säkert framåt, tyvärr tog den en ofrivillig paus häromdagen då tråden tog slut (panik!) än har jag inte hunnit köpa ny men imorn så hoppas jag hinna montera foder delarna och sen är de inte mycket kvar. 
Ha en toppen väcka alla!