28 September 2013 - Vita drömmar

Jag har blivit otroligt svad för vita kläder, man får tvätta ofta men åh(!) så fint det är. Jag har gått och funderat på att sy mig en vit klänning ganska länge men känt att nää de blir nog för mycket bröllop av det. Men i veckan bestämde jag mig, strunt samma, vill jag ha en vit klänning så syr jag en.
 
 
 
Livet till klänningen är från Vintage Vogue 1172 men kjolen till det mönstret krävde långt mycket mer tyg än jag hade så det blev en klassisk helklockad kjol. Känns som jag alltid gör helklockad kjolar på mina klänninger, eller känns och känns 99% av dem har det men jag trivs bäst i det så varför göra något anant?
 
 
En hel del ändringar fick jag göra för att få till en bra passform.
  • Sänkte ärmhålet 1,5 cm
  • Tog in axelsömmen och flyttade den längre fram
  • Tog in 1 cm i varje sida
  • Höjde midjesömmen 2 cm
När jag ser de så här kanske jag borde sytt en storlek mindre, men enligt måtten på mönstret skulle den här nästan blivit för liten. Undrar hur de mätte..
 
 
Tänker mig klänningen med färglada strumpbyxor och matchande kofta eller köra hel vitt med vita strumpbyxor och tröja till och sen sätta en färglad rosett i håret.
 
Ha en toppen helg!
 
 
 

Umeå

Äntligen! Nu har min slöjdutbildning börjat, jag ska läsa på distans men vi börjar med en gemensam träff i Umeå. Vi har färgat, tovat och lärt oss massor. Så roligt! 

Färgprover som ska få följa med hem!

Hemma väntar en klänning som bara behöver en fåll innan den är klar så med lite tur får ni se den imorn!

12 September 2013

 
 
Min klänning blev klar igår, så  imorse var den redo att ge sig ut på äventyr. Den har hunnit på på föreläsning, äta lunch på stan med en fantastiskt vän och sprungit i affärer. Men bäst av allt på promenaden hem cyklade en dam ikapp mig, berömde miin klänning och berättade att precis en sån klänning hade hon haft 1958, då var hon 10 år. De är den bästa sortens komplimanger!
 
 
Klänningen är grundad på Butterick 5457 men utan det veckade livet och den draperade midjan. Jag tror det här är en av mina bästa klänningar! Jag älskar klänningar som är perfekta i all sin enkelhet. Tror jag har en till av samma mönster i hoisonten.
 
 
Mönstret är egentligen för en axelbandslös klänning men jag vill veta att mina klänningar sitter på plats så denna fick tunna band som knyts på axeln.
 
 
Klänningen matchades med min blåkofta som blev på tok för varm på hemvägen och fick åka cykelkorg istället,  vita strumpbyxor, vita palladium sneakers och min väska från 10-gruppen.
 
Ha de bäst!