Är ni redo?

 

Nu är det mindre än 1 vecka tills vi sätter igång! Första inlägget kommer upp på måndag eftermiddag!

Har du planerat din klänning klart? Jag har planerat 3 (!) en ärmlös långklänning med djuprygg, en grafiskt mönstrad klänning med kort ärm och klockad kjol och en blommig med puffärm och rynkad kjol!

Som förberedelse inför nästa vecka glöm inte att tvätta dina tyger så du slipper ta paus i processen när det kommer till att börja klippa när du behöver vänta på tvättmaskinen. T

Till dess hoppas jag ni får en härlig valborgshelg!

En röd sjömansklänning

Nu har det blivit lite väl mycket bara sew along snack här den senaste tiden känns det som. Så idag blir det nysytt istället!

 
 
Den här klänningen har jag planerat länge men det dröjde säkert 1 år innan jag hittade det rätta tyget till den.  Tyget köptes tillslut på Siden Carlson i Stockholm och det är 100% bomull och de vita banden är vävda bomullsband. Mönstret är Butterick 5603, ett av deras retro mönster, jag har ibland haft problem med deras passform men detta passade perfekt. Jag klippte en 12a den enda justeringen jag gjort är att ta in 1 cm i varje sida. Jag invigde den redan idag i det fantastiska vädret tillsammans med min röda sjömanskofta. Imorgon ska jag sy färdigt min skoluppgift och sen är det dags att börja förbereda sew along inläggen! Men jag hoppas kunna klämma in lite annan sömnad mellan dem så ni som inte är intresserade inte tröttnar på allt sew alongande!

Nu är det bara 1,5 vecka kvar tills vi drar igång!

 
Detta är ett inför-inlägg för sew alongen som löper både här på Modesty by B samt SiC designer.
 

Nu är det bara 1,5 vecka kvar tills vi drar igång! Det är dags att se till att man har allt material hemma! Här kommer en snabb lista att bocka av:

  • Mönster
  • Tyg
  • Foder till både liv och kjol
  • Blixtlås
  • Tråd
  • Tyg till toall  -  Vi kommer sy en provvariant av livet det första vi gör för att se att livet passar som det ska, så vi inte klipper i fintyget och det går galet sen. Till detta funkar vilket tyg som helst, billig lakansväv funkar utmärkt, jag har även sytt av gamla lakan.