En röd sjömansklänning

Nu har det blivit lite väl mycket bara sew along snack här den senaste tiden känns det som. Så idag blir det nysytt istället!

 
 
Den här klänningen har jag planerat länge men det dröjde säkert 1 år innan jag hittade det rätta tyget till den.  Tyget köptes tillslut på Siden Carlson i Stockholm och det är 100% bomull och de vita banden är vävda bomullsband. Mönstret är Butterick 5603, ett av deras retro mönster, jag har ibland haft problem med deras passform men detta passade perfekt. Jag klippte en 12a den enda justeringen jag gjort är att ta in 1 cm i varje sida. Jag invigde den redan idag i det fantastiska vädret tillsammans med min röda sjömanskofta. Imorgon ska jag sy färdigt min skoluppgift och sen är det dags att börja förbereda sew along inläggen! Men jag hoppas kunna klämma in lite annan sömnad mellan dem så ni som inte är intresserade inte tröttnar på allt sew alongande!
Publicerat i Stickat av mig
Taggar: butterick / dress / dressmaking / klänning
#1 / / Karin:

Jättefin! Så effektfullt med de vita banden som visar detaljerna.

#2 / / Anneliekarling:

Helt oemotståndlig är både du o klänning! Beställt mönstret men blir inte klok på hur mycket tyg som går åt. 5.10? Vet du?

Svar: Tack! Jag tror jag köpte 3 eller 3,5 meter och de fick absolut plats. Det som står är ju anpassat för tyg med bård och då går det ju massor av extra tyg.
Modesty by B

#3 / / Zoe:

AMAZING dress! Love it x

#4 / / Mia:

Alltså, den är heeelt underbar! Perfekt röd färg och så effektfullt med de vita banden. Måste lägga den på min "önskelista". Tack :)

#5 / / Anonym:

Superfin!

#6 / / Cicci H:

Väldigt fin klänning! Du är så himla duktig!