28 februari 2014

 Rekordklänning, det kan vi kalla denna. Jag klippte ut den för en vecka sedan men i onsdags satte jag fart. Jag hade nämligen en stor presentation i skolan igår och jag kände att den minsann behövde en snygg ny klänning! Det var tur att jag valt en modell som jag sytt många gånger förut och dessutom ett bra tyg. De gjorde att allt gick snabbt och enkelt. Klänningen fick hänga ut sig över natten och sedan fållade jag cirkelkjolen på torsdag morgon. Egentligen borde den fått hänga till sig längre, de finns ju fortfarande en chans att den ändrar form lite men då får jag fålla om den. 


Mönstret är Butterick 5457 i grunden men jag har bara använt foder delarna till livet,  sedan har jag lagt till en helklockad kjol och smala axelband. Tyget kommer från liberty och har legat och väntat på det perfekta tillfället i över ett år. Det är alltid svårast att klippa i de där riktigt fina tygerna.

Jag passade på att använda en av mina underkjolar då det fanns tillfälle att klä upp mig lite extra, den fick mycket uppmärksamhet under dagen. Och gjorde att klänningen fick fantastiskt snurr!
 
 
Planerna för min madmen dress går också vidare, jag är sugen på en rosa klänning och lutar mot en enkelt modell liknande dessa och sedan använda många lager tyll i kjolen! Men vi får se vart det slutar.
 
 

24 Februari 2014 - Mad men challenge 3

 
Det har blivit dags för Julia Bobbins tredje Mad Men Challenge, tidigare år har jag endast följt de deltagande och inspirerats men i år är jag väldigt sugen på att vara med själv. Jag måste bara bestämma mig för vad jag ska sy!
Jag har samlat inspiration i en mapp på pinterest, men det finns så mycket snyggt att inspireras av. Jag trodde jag överlag uppskattade Betty Drapers kläder mest men när jag tittat runt inser jag att Trudy Cambell är mycket mer inspirerande! Det är väldigt liknande snitt men det känns yngre.
Alla källor finns här http://www.pinterest.com/modestybyb/mad-men-inspiration/ 
 
 
 
 
 
 
 

17 Februari 2014

Den blev färdig tillslut, fållen fick hänga ut sig lite mer än en vecka innan jag tog tag i den men nu så är den färdig och invigd. Jag är jätte nöjd med hur kjolen blev på när jag bytte till den helklockade istället för den vanliga. Dock fick jag inte till ärmarna riktigt lika bra på denna som min tidigare vet inte riktigt varför, har mätt och mätt och de sitter på samma plats. Jag älskar tyget och jag tror klänningen kommer bli välanvänd.
Senast skrev jag att detta skulle bli klänning 96 men jag har faktiskt rensat ut några av mina sydda klänningar sedan dess. Jag gick igenom alla och insåg att några av dem inte längre satt bra och att jag inte gillade dem tillräckligt mycket för att vilja fixa det. Några av dem sparade jag för att återanvända tyget till något resten gick jag till Erikshjälpen med och hoppas de får ett nytt hem. Så detta blev istället nummer 84.