28 februari 2014

 Rekordklänning, det kan vi kalla denna. Jag klippte ut den för en vecka sedan men i onsdags satte jag fart. Jag hade nämligen en stor presentation i skolan igår och jag kände att den minsann behövde en snygg ny klänning! Det var tur att jag valt en modell som jag sytt många gånger förut och dessutom ett bra tyg. De gjorde att allt gick snabbt och enkelt. Klänningen fick hänga ut sig över natten och sedan fållade jag cirkelkjolen på torsdag morgon. Egentligen borde den fått hänga till sig längre, de finns ju fortfarande en chans att den ändrar form lite men då får jag fålla om den. 


Mönstret är Butterick 5457 i grunden men jag har bara använt foder delarna till livet,  sedan har jag lagt till en helklockad kjol och smala axelband. Tyget kommer från liberty och har legat och väntat på det perfekta tillfället i över ett år. Det är alltid svårast att klippa i de där riktigt fina tygerna.

Jag passade på att använda en av mina underkjolar då det fanns tillfälle att klä upp mig lite extra, den fick mycket uppmärksamhet under dagen. Och gjorde att klänningen fick fantastiskt snurr!
 
 
Planerna för min madmen dress går också vidare, jag är sugen på en rosa klänning och lutar mot en enkelt modell liknande dessa och sedan använda många lager tyll i kjolen! Men vi får se vart det slutar.
 
 
Publicerat i Sytt av mig
Taggar: klänning / liberty / sömnad