En rosa blus

Sömnaden går sakta i värmen, men en blus blev färdig idag! Mönstret är i grunden simplicity 1880 men omritat till blus. Tyget är ett bomullstyg från siden Carlsson i Stockholm. 

En sjömansklänning

Mycket tid går åt till annat än att sitt vid datorn på sommaren, resor och jobb har hållit mig härifrån men sytt det har jag gjort! Därför ligger jag nu lite efter i  att visa er mina senaste projekt. Det jag vill visa er idag är en klänning som jag planerat att sy väldigt länge men de kom hela tiden mer spännande projekt i mellan. 
 
 
Ett stycke sjömansklänning, den behöver en ordenltigt omgång med stykjärnet men sen är den redo för sommarens äventyr.
 
Mönstret är butterick 5747 och inspiration kommer från Julia Bobbins fantastiska variant. Tyget är ett tunt bomullstyg från Ohlssons och jag har dekorerat med vita bomullsband. 
 
Sen har jag fått tips om ett härligt evenemang som jag tänkte tipsa er om! Anna, på Sic designer som samarbetade med mig under sew alongen anordnar ett SY-Lan i Malmö i september. Det låter så fantastiskt kul! Jag önskar att jag hade kunnat vara med. Helgen den 27-28 september kommer det gå av stapeln. Tycker du det låter spännande? Klicka in till Anna och läs allt om lanet!

Klänningsparad

Detta är det sista sammanfattande inlägget i sew alongen som löpt både här på Modestybyb samt hos SIC Designer.

Nu har det blivit dags att sammanfatta och visa upp era fantastiska klänningar. Jag vill igen säga tusen tack till alla som deltagit och delgivit sin kunskap och sina tankar under sewalongen.Ni är fantastiskt duktiga allihop!

Nu låter jag era klänningar tala för sig själva!

Anna
 
Christel
 
Jessica
 
Jessika
 
Kristina
 
Mia
 
 Nina
 
Sabina - Sabina har bloggat om sin klänning här! 
 
Malin - har bloggat om sin klänning här!
 
Lisa
 
 
 

Ingen av mina klänningar blev använda till midsommar eftersom den firades långt ute i den norrländska skogen med lite snö. I det läget väljer till och med jag bort klänning. Kanske uppmärksammade du att jag ju höll på med tre klänningar? Ja den sista är faktiskt inte färdig än, när den blir det är ni de första som får se den!

Saknar du din klänning ovan? Skicka ett mail till mig på modestybyb@gmail.com så uppdaterar jag inlägget med din klänning.

Om du inte hunnit färdigt med din klänning än eller håller på med nästa kommer självklart alla delar av sew alongen finnas kvar här på bloggen och diskussionsgruppen på FB kommer även den finnas kvar.