23 Mars 2014 - Mad Men Challenge 3

Min klänning till Julia Bobbins Mad Men Challenge 3 är klar! Till slut valde jag att använda Bettys picknick klänning som min huvudsakliga inspiration. Men jag har ju, som ni kanske förstått vid det här laget, väldigt många blommiga klänningar så jag bestämde mig för att köra enfärgat istället. En ljust rosa klänning har jag varit sugen på länge så det fick det bli. Men jag kunde inte lämna blommorna helt utan jag sydde fast ett band med tusenskönor runt ringningen. Det lyfte verkligen klänningen!  I kjolen har jag två lager med tyll för att få lite extra volym. Mönstret har jag ritat själv med inspiration från Simplicity 2444.
 
Jag har fastnat lite för smock detaljer sedan jag börjat sy skjortklänningar som ni kanske märkt och jag funderade över hur jag skulle kunna föra in smock i midjan även på ett tajt liv. Det gick utmärkt, jag struntade att sy insnitten bak och sydde istället 7 rader med smock, det gör att klänningen sitter tajt men att det ändå finns massor av rörelsevidd. Helt perfekt med andra ord!

My dress for Julia Bobbins Mad Men Challenge 3 is ready! In the end, I chose to use Betty's picnic dress as my main inspiration. But I have, as you may have understood by now, very many floral dresses so I decided to go with solid colour instead. So I choose to go with light pink. But I could not leave the flowers totally so I sewed a ribbon with daisies around the neckline. It really lifted the whole dress! The skirt has two layers of tulle for some extra volume. The pattern have I drafted myself with inspiration from Simplicity 2444.

 

 
 
 

16 Mars 2014 - Elisalex

 En By hand london Elisalex med ärm har länga stått på sy önskelistan, för några veckor sedan blev det äntligen av! Klänningen han med en helg i Stockholm med massor av tygshopping innan den tillslut blev fotograferad.
 
Som så många andra tycker jag detta är ett fantastiskt mönster. Det märks att den är designad för att sys med ärmen, livet sitter mycket bättre när ärmen kommer på plats och håller ut axeln där den ska sitta. Det är alltid svårt med klänningar vars axlar bör sitta långt ut på axeln men saknar ärm. De vill bara krypa närmare kroppen. Om någon har ett tips på hur jag ska lösa detta blir jag väldigt tacksam! (Att sy i bh knäppen har jag blivit tipsad om tidigare men inte kommit till skott att testa än.) Som vanligt är det en helklockad kjol. Jag har aldrig förut haft något plagg med denna längd på ärmen och var lite tveksam först, men jag trivs verkligen i det! Nästa är redan klar, förhoppningsvis kan den bli fotograferad i veckan när det är dags att åka till Umeå igen.
 
Min Madmen klänning närmar sig att bli färdig, jag har testat några nya idéer på den som jag verkligen gillar! Men ni får se mer när det sista är klart!

 

 
 

8 Mars 2014

Min gula kofta är äntligen färdig! Jag är så nöjd att jag gjort mina första flätor! De var mycket enklare och roligare än vad jag trodde. Mönstret heter Peggy Sue och jag valde att sticka den med långa ärmar, istället för korta som den egentligen har.

Kjolen är också ny, jag har länge velat ha en jeanskjol och detta är ett tunt och mjukt jeanstyg från Stoff och Stil. Mönstret är mitt eget, det är en helklockad kjol med lagda veck i midjan.