19 januari


Jag blev så förtjust i den röda prickiga trikå klänningen så det blev en till i grå lite kraftigare trikå. 
Nu ska jag och klänningen åka och hålla kursstart i simningen. Ska bli så kul att komma igång igen och träffa alla barn! 

16 Januari 2014

Nu har jag kommit tillbaka till verkligheten efter dagarna i Umeå, det har varit några dagar med mycket skola att jobba undan men nu är jag i fas igen. Det har inte blivit någon tid vid symaksinen, men tid med stockorna har det blivit!
Det här är min nya kofta i ull garn, den passar perfekt nu när kylan faktiskt verkar komma även till skåne. Som vanligt har jag utgått från ett mönster med en längre kofta (detta) som jag sedan räknat om och krotat av för att passa mina klänningar. En väldigt enkel modell att sticka. Kroppen och ärmarna är slätstickade och oket rätstickat.
När jag ser på bilderna stör jag mig ltie på hur knäppningen drar sig men de har jag inte alls märkt när jag tittat i spegeln.
Här syns strukturerna i koftan bättre, garnet är Nepal från Drops i en naturfärg. 
Jag har gjort upp lite sy planer för våren tillsammans med en ny kofta som jag påbörjat. De mesta är tyger och mönster jag redan har hemma så jag följer mina beslut. 
Vi får se vart det slutar, oftast tycker jag det är roligare att planera sådant här en faktiskt sy det. Jag vill sy det jag blir inspirerad av just för stunden inte det jag bestämt. 

8 Januari 2014

 Idag har jag invigt en klänning som jag sydde färdigt i söndags kväll eftersom jag absolut ville ha den med mig till Umeå. Detta är Gertie's Shirtwaist dress från Gertie's new book for better sewing, jag har velat testa modellen sedan jag fick boken men det har inte blivit av fören nu. Jag blev så himla inspirerad av Anna Neahs fyra fantastiska exemplar utav modellen. Modellen gick snabbt och enkelt att sy när jag väl kom igång eftersom jag sytt många blusar och skjortklänningar den senaste tiden. Skillnaden mellan den här klänningen och mina tidigare skjortmodeller är att den här har smock i ryggen. En av mina tidigare modeller har jag själv gjort om för att få en elastisk midja. Det är så skönt när man är van att ha väldigt tajta och "stela" modeller och plötsligt inse hur enkelt jag kan göra om det för att få de bekvämare. 
Två problem upplever jag med modellen först och främst upptäcker jag samma sak som många andra upptäckt att modellen har enorma axlar, jag undrar om den är tänkt att använda med axelvaddar för annars måste något blivit fel när modellen ritades. Jag tog bort 4 cm på axelbredden och utan problem passade ändå ärmen i ärmhålet. Tills nästa kan jag nog ta bort lite till av axelvidden.
 
Det andra jag skulle vilja arbeta med till nästa modell, det blir absolut en till, är hur kjolen ser ut baktill. Jag hade velat ha mer volym baktill i kjolen, den blir väldigt rak baktill även fast kjolen upplevs som vid när man tittar framifrån.