28 Oktober 2013

Bild lånad från AnnaNeah med klänningen i det vackraste tyget!
 
Jag deltar i en tävling hos finaste AnnaNeah om de finaste tyg jag någonsin sett, har beundrat hennes vackra klänning i det länge och nu tävlar hon ut tre meter av tyget! Även ett härligt mönster ligger i prispotten!
 
Tävlingen handlar om att ge sitt bästa tips på hur man tar sig igenom årets mörka del och jag tänkte dela med mig om mina tankar med er med såklart! När de blir mörkt ute så är mitt bästa försvar att sätta på mig mina färggladaste och ljusaste klänningar! Jag vägrar klä mig i mörka färger bara för att de är mörkt ute, Färgen gör mig genast glad och ofta får jag höra även från andra (särskilt äldra damer) hur mycket det livar upp att se någon klädd i färg och deras leenden gör det ännu lättare och ljusare i mörkret! Så bästa tipset, vägra smälta in i mörkret!
 
För att vara med i tävlingen, dela ditt bästa tips hos AnnaNeah!
 
Ha en härlig vecka,
idag ska jag klä mig i min nya kofta, vit klänning och röda strumpisar för att motverka stormen som vi väntar!


*update* jag vann tyget! Så glad jag blev!!! Väntar spänt på att de ska ramla ner i brevlådan.

26 Oktober 2013

 
 
Äntligen färdig! Stickning är verkligen tålamods träning för mig som vill ha allting fördigt direkt. Den här koftan påbörjade jag i våras och den första biten gick snabbt men sen tappar lusten och så blir det liggande men för några veckor sedan satte jag fart igen och nu är den klar. 
 
 
 
Mönstret är ursprungligen från Drops (141-16), samma mönster som jag stickat alla mina koftor efter. Jag fick en idé att sticka en sjömanskofta och letade mönster överallt kändes det som men hittade inget alls. Så jag bestämde mig för att försöka rita om mitt vanliga mönster själv, de blev absolut inte perfekt, kragen skulle gärna fiått vara större och rigningen jämnare men för att vara första gången som jag stickar utan mönster är jag väldigt nöjd!
 
 
 
Ha en toppen lördag, nu ska jag klippa ut min kappa!
 

22 Oktober 2013s

Att plugg 150% och dessutom jobba 10 timmar i veckan tar fruktansvärt mycket tid från symaksinen. De där hel dagarna framför symaksinen när jag lätt kunnat sy en klänning på en dag är bara drömmar just nu. Sy drömmar finns de som vanligt massvis av, just nu går jag o drömmar om att sy några klänningar i trikå och velor. Jag har inte sytt särskilt mycket i trikå tidigare och jag skulle vilja lära mig mer! Men de närmaste projektet ska bli den här kappan!
 
 
Planen är att göra en något kortare variant, hur kort vet jag inte riktigt. De ska bli riktigt spännande att ge sig på ett så stort och avancerat projekt och jag hoppas att den kanske kan vara klar till början av december!
 
Men jag har såklart en ny klänning att visa upp också!
 
 
Jag började sy en toile av de här tyget eftersom jag hade massor av det och lakansväven som jag brukar sy det i var slut. Men livet passade väldigt bra, bara en enda liten ändring som var att jag lyfte axeln 1 cm. Så jag bestämde mig för att sy upp hela klänningen i tyget.
 
 
Mönstret är Butterick 5605, ett av deras vintage mönster som kommit i ny tryck. Jag är sugen på att testa den långärmade varianten med!
 
 
Jag är inne i en sailor period när jag är extra svag för rött, vitt och blått tillsammans och ränder. Så jag bestämde mig för att sy fast vita band för att göra klänningen lite sailor inspirerad. 
 
 
Ryggen är djupt urringad och jag valde att sy versionen med knäppning i ryggen även fast jag nog tycker rosetten är vackrare. Men de här kändes mer praktiskt till hösten och vintern när jag alltid har kofta till mina klänningar. Jag funderar lite över de där vecken på ryggen, en hel del av dem verkar komma ifrån att de är kimonoärmar för de försvinner helt när jag lyfter ärmarna men jag skulle gärna bli av med dem. Någon som vet vad som behövs göras?
 
O så ett gäng bilder till för ljuset var så vackert imorse!