16 Januari 2014

Nu har jag kommit tillbaka till verkligheten efter dagarna i Umeå, det har varit några dagar med mycket skola att jobba undan men nu är jag i fas igen. Det har inte blivit någon tid vid symaksinen, men tid med stockorna har det blivit!
Det här är min nya kofta i ull garn, den passar perfekt nu när kylan faktiskt verkar komma även till skåne. Som vanligt har jag utgått från ett mönster med en längre kofta (detta) som jag sedan räknat om och krotat av för att passa mina klänningar. En väldigt enkel modell att sticka. Kroppen och ärmarna är slätstickade och oket rätstickat.
När jag ser på bilderna stör jag mig ltie på hur knäppningen drar sig men de har jag inte alls märkt när jag tittat i spegeln.
Här syns strukturerna i koftan bättre, garnet är Nepal från Drops i en naturfärg. 
Jag har gjort upp lite sy planer för våren tillsammans med en ny kofta som jag påbörjat. De mesta är tyger och mönster jag redan har hemma så jag följer mina beslut. 
Vi får se vart det slutar, oftast tycker jag det är roligare att planera sådant här en faktiskt sy det. Jag vill sy det jag blir inspirerad av just för stunden inte det jag bestämt. 
#1 / / ExD:

Jättefin kofta! Världens bästa plagg och något jag saknar varje dag! :)
Spännande att se i vilka tankar du går när det gäller sömnaden framöver.

#2 / / Karin:

Ser ut som en trevlig kofta! Lagom enkel och neutral till dina fina klänningar.